PORTFOLIO

PRODUCTONTWIKKELING EN SPUITGIETPRODUCTIE

 • FOS

  FUGRO
  Fiberoptische sensoren

  Diepliggende lagen in de aarde en onbereikbare bodems van de oceaan; het heeft mensen al eeuwenlang geboeid. Fugro doet er serieus onderzoek naar en ondersteunt organisaties en bedrijven bij het verzamelen en interpreteren van gegevens van het aardoppervlak en de onderliggende lagen. Voor deze onderzoeken worden installaties ontwikkeld en gebouwd. Promolding is gevraagd fiberoptische sensoren te ontwikkelen en te maken.
  Lees meer
 • VERSAFLEX
  Flexibel vloersysteem

  Promolding heeft de impactbestendigheid van het Versaflex-systeem vergroot, waarvoor tests zijn gedaan en materiaalonderzoek is uitgevoerd. Bovendien is de productielijn voor tegels van 50 bij 50 cm geschikt gemaakt voor tegels van 60 bij 60 cm. De gehele automatisering van het productie- en assemblageproces is eveneens door Promolding gerealiseerd.
  Lees meer
 • TIGERFIX
  Lijm en cartridge voor Tiger Products

  Tiger Products had interesse in een lijmverbinding voor badkameraccessoires zodat het boren en pluggen in tegels en spiegels tot het verleden zouden behoren. Promolding heeft samen met Enserink Design een lijmcartridge-idee ontwikkeld tot de zgn. ‘Tigerfix’, een volledig op de accessoires van Tiger Products afgestemde applicatie.
  Lees meer
 • SPICE:
  Space Innovative Catering Equipment

  Airbus ontwikkel een nieuwe cateringbox voor de luchtvaart. Dit was de opdracht aan Promolding. Airbus had de ambitie een nieuw en beter cateringsysteem te introduceren en had opgemerkt dat Promolding actief is in de luchtvaart. De cateringboxen moesten uit kunststof worden gemaakt, omdat het materiaal lichter is dan aluminium en minder kras- en deukgevoelig.
  Lees meer
 • SOLVAY:
  Sterilisatietray uit PPSU

  In ziekenhuizen wordt hoge eisen gesteld aan hygiëne, zeker in operatiekamers. Voor elke operatie ligt er een gesteriliseerde tray met chirurgische instrumenten klaar. Kunststofproducent Solvay had Promolding gevraagd zo’n sterilisatietray te ontwikkelen uit PPSU. Deze hoogwaardige kunststof wordt al veel gebruikt in medische toepassingen.
  Lees meer
 • DORC:
  Medische instrumenten

  Al vele jaren werken DORC en Promolding op dit gebied samen, als partners, zowel bij materiaalonderzoek als bij productontwikkeling. De productie neemt Promolding meestal voor zijn rekening.
  Lees meer

ONDERZOEK

EUROPEES GESUBSIDIEERDE ONDERZOEKEN & PUBLICATIES

 • DAS-Promolding Preview

  PREVIEW pilot test at Promolding

  After developing and small-scale testing the several subsystems for over two years, the partners in the European funded PREVIEW project (Horizon 2020) flew in to perform a full scale pilot test with the PREVIEW system at the Dutch partner Promolding.  
  Lees meer
 • PREVIEW
  een productie controle systeem en een voorspellend systeem voor de opstartfase van de matrijs

  Door een toenemende trend in de kunststof spuitgietindustrie naar kleinere productieseries is de proces opstart één van de belangrijkste fases in het spuitgietproces in het streven naar het verkorten van de productietijd, het verminderen van materiaalafval en het verbeteren van de productiviteit.
  Lees meer
 • NANOMASTER
  Masterbatches van grafeen gevulde thermoplastische kunststoffen voor conventionele en additieve productietechnieken

  Doelstellingen van het project zijn het streven naar een reductie van 50% van de hoeveelheid plastic dat benodigd is om een kunststof onderdeel te fabriceren, met als gevolg een gewichtsafname van het kunststofcomponent van 50%, terwijl gelijktijdig elektrische of warmtegeleidende functionaliteit aan het onderdeel wordt toegevoegd.
  Lees meer
 • THELINK
  Onderzoeks- en trainingsproject

  Thelink is een door de Europese Unie ondersteund Marie Skłodowska-Curie onderzoeks- en trainings-project dat onderdeel uitmaakt van het achtste kader programma voor onderzoek en innovatie Horizon 2020. Het consortium van TheLink wordt gevormd door een 10-tal partners uit 7 verschillende landen en bestaat uit zowel kennisinstellingen, bedrijven als universiteiten die in totaal 15 PhD studenten zullen rekruteren voor dit project.
  Lees meer
 • FABIMED
  Biomedische micro-producten

  Het Fabimed project is een door de Europese unie ondersteund zevende kader (FP7) onderzoeksproject waarin 12 bedrijven en kennisinstellingen uit 7 EU landen gezamenlijk werken aan de ontwikkeling aan nieuwe productietechnieken voor het vervaardigen van biomedische micro-producten.
  Lees meer
 • SONORUS
  Micro-onderdelen met behulp van ultrasoon techniek

  SONO”R”US is een door de EU ondersteund zevende kader (FP7) demonstratieproject waarin verschillende bedrijven en kennisinstellingen uit Europa hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van een machine dat zeer kleine (micro) producten vervaardigd door gebruik te maken van ultrasoon techniek voor zowel het smelten en injecteren van kunststofmateriaal in een matrijs.
  Lees meer
 • BUGWORKERS
  Bio-nano versterkte biokunststof

  Het Bugworkers project was onderdeel van het Seventh Framework Programme for Research and Technological Development (FP7), gesponsord door de Europese Unie. Promolding was deelnemer aan dit project samen met 15 bedrijven en kennisinstellingen uit verscheidene Europese landen.
  Lees meer