Van idee tot product

Bij Promolding kunt u terecht voor integrale productontwikkeling. Wij werken vanuit uw verwachtingen en ideeën, waarbij praktische en innovatieve oplossingen centraal staan. Samen met u kijken we naar de maakbaarheid en kosten. Met de unieke mix van zeer ervaren materiaal-, proces- en productietechnologen, zijn onze ontwerpers in staat bijzondere en succesvolle producten voor u te ontwikkelen.

Elk product doorloopt dezelfde cyclus voordat het in productie gaat:

 1. Onderzoeksfase
 2. Ontwerpfase
  • Idee
  • Toetsing haalbaarheid en maakbaarheid
  • Schetsen
 3. Materiaalselectie & onderzoek
 4. Ontwerp uitwerken en detailleren
 5. Prototype
 6. Testen en meten
 7. Matrijs
 8. Klaar voor productie

Bij de integrale productontwikkeling verliezen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit het oog. Wij streven ernaar om maximaal gebruik te maken van materialen en de mogelijkheid tot het recyclen hiervan.

idee sche
Ontwerp fase

ONTWERPFASE

In de ontwerpfase worden uw ideeën gebundeld. Aandachtig worden uw wensen en eisen, verzameld, besproken en samengevat. Op basis van dit fundament creëren de ontwerpers samen tot één of meerdere creatieve en innovatieve concepten.

Een concept beschrijft in grote lijnen de basis van een idee, maar is nog geen ontwerp en dus nog niet rijp voor de productiefase. Aan de hand van heldere visualisaties adviseert en begeleidt Promolding u. Het is ons gezamenlijk belang om tot het best haalbare product te komen.

De engineers van Promolding zijn omringd door de nieuwste innovaties uit (internationale) onderzoeksprojecten en beproefde productietechnieken uit de eigen productieomgeving. Zij zijn daarom in staat het gekozen concept direct om te zetten in een ontwerp en detailleren naar alle productie-eisen. Dit spaart u kostbare tijd en geld!

Materiaalselectie & onderzoek

Aan de hand van de eisen die aan het product gesteld worden en de gekozen productietechniek, wordt een selectie gemaakt uit de bestaande materialen. Indien nodig, wordt middels materiaaltesten, proefspuitingen en prototypen een verdere selectie gemaakt en wordt de haalbaarheid van het product in dat materiaal bepaald.

Soms zijn de eigenschappen van gangbare materialen niet voldoende om aan alle eisen voor een product te voldoen. In dat geval kan Promolding helpen met het ontwikkelen van een uniek materiaal, specifiek voor een bepaalde toepassing.

De research afdeling van Promolding richt zich hoofdzakelijk op polymeeronderzoek. Promolding beschikt over uitgebreide laboratoriumfaciliteiten maar kan tevens door goede contacten bij onder andere de technische universiteiten (TUD, TUE, UTwente), TNO en diverse grote onderzoeksinstellingen in Europa (via onze Europese onderzoeksprojecten) gebruik maken van vele soorten onderzoeks-, test- en analyseapparatuur om de benodigde tests te doen.

Materialen
Ammeraal ST620 3d en draadmodel 2

PROTOTYPING

Het is essentieel dat gedurende het ontwikkelproces uw virtuele CAD-computermodel wordt omgezet in een tastbaar prototype. Enerzijds om interfacing met andere componenten te beoordelen en anderzijds om functionele tests te kunnen doen en het ontwerp op zijn merites te beoordelen.

Uw idee, uw visie wordt tastbaar en kan worden getoetst aan al uw eisen en wensen.

Een goed prototype helpt uw ideeën in de praktijk te toetsen, zodat uw risico’s worden geminimaliseerd. En Promoldings prototypes werken!

Vanuit eigen onderzoek heeft Promolding hoogwaardige kennis op het gebied van de nieuwste prototype technieken waarvan onder andere de PRIM (PRinted Injection Mould) technologie een mooi voorbeeld is.

 

 

PRIM (PRinted Injection Mold)

Een unieke technologie van Promolding PRIM (PRinted Injection Mold). Een werkend prototype of eindproduct in 3 dagen! Niet alleen voor start-ups, maar ook voor grote organisaties is deze technologie een uitkomst.

 • De snelst mogelijke methode om een werkelijk product te realiseren
 • De productie van 0-series hoogwaardige producten
 • Producten in de juiste kunststof gemaakt met de gewenste productietechniek

Prototype

 

Matrijs

Matrijs

Nadat een prototype is getest, kan de matrijs gemaakt worden. Ook hierbij is weer intensieve interactie tussen onze ontwerpers, de materiaaltechnologen, de spuitgieters en de matrijsmakerij.

Wanneer de matrijs voldoet aan de specificaties, worden er proefspuitingen gedaan. Tijdens het proefspuiten optimaliseren we uw matrijs en valideren we de producten. Samen met u worden ook deze monsters gekeurd. Pas na goedkeuring wordt de matrijs vrijgegeven en overgedragen aan de productie.

 

Contact

Wij denken graag met u mee

Promolding is een van de weinige kunststof spuitgietbedrijven die beschikt over een uitgebreid team van productontwerpers, polymeertechnologen, spuitgieters en productietechnologen.

Twijfelt u tussen diverse kunststof spuitgietbedrijven en heeft u meer informatie nodig? Of heeft u een spuitgietprobleem, maar denkt u niet direct aan een nieuw productontwerp? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee! We onderzoeken en analyseren het bestaande proces, zoeken de knelpunten en leveren de oplossing zodat u de gewenste producten geleverd krijgt.

Heeft u een bijzondere uitdaging voor ons of vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het formulier op deze pagina. U kunt ons ook bellen: 070 3074730.

PORTFOLIO

 

 • FOS

  FUGRO
  Fiberoptische sensoren

  Diepliggende lagen in de aarde en onbereikbare bodems van de oceaan; het heeft mensen al eeuwenlang geboeid. Fugro doet er serieus onderzoek naar en ondersteunt organisaties en bedrijven bij het verzamelen en interpreteren van gegevens van het aardoppervlak en de onderliggende lagen. Voor deze onderzoeken worden installaties ontwikkeld en gebouwd. Promolding is gevraagd fiberoptische sensoren te ontwikkelen en te maken.
  Lees meer
 • VERSAFLEX
  Flexibel vloersysteem

  Promolding heeft de impactbestendigheid van het Versaflex-systeem vergroot, waarvoor tests zijn gedaan en materiaalonderzoek is uitgevoerd. Bovendien is de productielijn voor tegels van 50 bij 50 cm geschikt gemaakt voor tegels van 60 bij 60 cm. De gehele automatisering van het productie- en assemblageproces is eveneens door Promolding gerealiseerd.
  Lees meer
 • TIGERFIX
  Lijm en cartridge voor Tiger Products

  Tiger Products had interesse in een lijmverbinding voor badkameraccessoires zodat het boren en pluggen in tegels en spiegels tot het verleden zouden behoren. Promolding heeft samen met Enserink Design een lijmcartridge-idee ontwikkeld tot de zgn. ‘Tigerfix’, een volledig op de accessoires van Tiger Products afgestemde applicatie.
  Lees meer
 • DORC:
  Medische instrumenten

  Al vele jaren werken DORC en Promolding op dit gebied samen, als partners, zowel bij materiaalonderzoek als bij productontwikkeling. De productie neemt Promolding meestal voor zijn rekening.
  Lees meer