Spuitgieten

Promolding is specialist in het spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten. In onze productiehal in Den Haag, staan een breed scala aan spuitgietmachines voor zowel proefspuitingen als productie series.

Naast het regulier spuitgieten, zijn wij gespecialiseerd in spuitgiettechnieken zoals:

 • 1K en 2K Spuitgietwerk
 • PRIM (PRinted Injection Mold)
 • 3D printen
 • Cleanroom spuitgieten

 

Kleine en hoog-volume producties

Met ons moderne machinepark zijn wij in staat zeer kleine, nauwkeurige (medische) producten maar ook grotere (industriële) producten te produceren. Hiermee onderscheiden wij ons van andere kunststof spuitgietbedrijven.

onbewerkt-0607
promolding-2-5

Matrijzen

Promolding heeft een eigen gereedschapsmakerij. Onze ervaren gereedschapmakers zorgen er voor dat de matrijzen in optimale conditie worden gehouden voor efficiënte productieomstandigheden. Nieuwe matrijzen worden geproduceerd door onze partners in het binnen- en buitenland. Vanaf maart 2017 beschikken wij ook over een brandwerende matrijzenkluis en zullen alle matrijzen daar opgeslagen worden.

Door een intensieve interactie tussen onze ontwerpers, de materiaaltechnologen, de spuitgieters en de matrijsmakerij worden de benodigde hoogwaardige gereedschappen ontwikkeld. Door de korte lijnen is Promolding in staat bijzonder gereedschap te ontwikkelen met een concurrerende prijs en doorlooptijd.

 

Machinepark

Promolding beschikt over een breed scala aan 1K en 2K spuitgietmachines voor zowel proefspuitingen als productie series.

Elke machine is voorzien van een uitneem- of handelingsrobot en/of een 6-armige robotarm voor geautomatiseerde productuitname en assemblage. Hiermee kunnen we zelfs relatief kleine productievolumes in een korte tijd volledig geautomatiseerd produceren.

Voor de productontwikkeling beschikken wij over diverse moderne apparatuur, zoals een 3D scanner, Objet Connex 3D printer voor prototyping en CAD-systemen.

Naast de benodigde apparatuur, beschikken wij ook over een groot team van diverse specialisten. Met behulp van hun jarenlange ervaring en creativiteit komen we samen tot een succesvol product!

Productiehal Promolding
PRIM by Promolding

3D printen

Naast spuitgieten, kunt u bij ons terecht voor het 3D printen in 2 componenten. Een unieke combinatie.

En wat is er mooier dan de bestaande mogelijkheden van onze 3D printers te combineren met dat waar wij als Promolding specialist in zijn? Spuitgieten met 3D geprinte matrijzen!

Een unieke technologie van Promolding PRIM (PRinted Injection Mold). Een werkend prototype of eindproduct in 3 dagen! Niet alleen voor start-ups, maar ook voor grote organisaties is deze technologie een uitkomst.

 • De snelst mogelijke methode om een werkelijk product te realiseren
 • De productie van 0-series hoogwaardige producten
 • Producten in de juiste kunststof gemaakt met de gewenste productietechniek

 

Cleanroom

Vanaf maart 2017 beschikt Promolding over een ‘state of the art’ Cleanroom.

CleanroomProduction
Materialen

Materialen

Een aantal van deze kunststoffen wordt of is in-huis ontwikkeld op onze eigen materiaal-extruder. Bij het toepassen van deze materialen kunnen we derhalve geen gebruik maken van tabellen en verwerkingsgegevens uit datasheets van leveranciers. De ervaring, know-how en het vakmanschap van onze medewerkers staan echter garant voor het correct en efficiënt inregelen van de productiemachines.

Wij denken graag met u mee

Twijfelt u tussen diverse kunststof spuitgietbedrijven en heeft u meer informatie nodig? Of heeft u een spuitgietprobleem, maar denkt u niet direct aan een nieuw productontwerp? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee! We onderzoeken en analyseren het bestaande proces, zoeken de knelpunten en leveren de oplossing zodat u de gewenste producten geleverd krijgt.

Neem gerust contact met ons op via het formulier op deze pagina. U kunt ons ook bellen: 070 3074730.

Contact

PORTFOLIO

 • FOS

  FUGRO
  Fiberoptische sensoren

  Diepliggende lagen in de aarde en onbereikbare bodems van de oceaan; het heeft mensen al eeuwenlang geboeid. Fugro doet er serieus onderzoek naar en ondersteunt organisaties en bedrijven bij het verzamelen en interpreteren van gegevens van het aardoppervlak en de onderliggende lagen. Voor deze onderzoeken worden installaties ontwikkeld en gebouwd. Promolding is gevraagd fiberoptische sensoren te ontwikkelen en te maken.
  Lees meer
 • VERSAFLEX
  Flexibel vloersysteem

  Promolding heeft de impactbestendigheid van het Versaflex-systeem vergroot, waarvoor tests zijn gedaan en materiaalonderzoek is uitgevoerd. Bovendien is de productielijn voor tegels van 50 bij 50 cm geschikt gemaakt voor tegels van 60 bij 60 cm. De gehele automatisering van het productie- en assemblageproces is eveneens door Promolding gerealiseerd.
  Lees meer
 • TIGERFIX
  Lijm en cartridge voor Tiger Products

  Tiger Products had interesse in een lijmverbinding voor badkameraccessoires zodat het boren en pluggen in tegels en spiegels tot het verleden zouden behoren. Promolding heeft samen met Enserink Design een lijmcartridge-idee ontwikkeld tot de zgn. ‘Tigerfix’, een volledig op de accessoires van Tiger Products afgestemde applicatie.
  Lees meer
 • DORC:
  Medische instrumenten

  Al vele jaren werken DORC en Promolding op dit gebied samen, als partners, zowel bij materiaalonderzoek als bij productontwikkeling. De productie neemt Promolding meestal voor zijn rekening.
  Lees meer