VACATURES

Ben jij helemaal thuis in de HR wet- en regelgeving en weet jij alle HR instrumenten rondom in- door en uitstroom feilloos in te zetten op zowel tactisch als operationeel niveau, in een zelfstandige functie? Promolding Holding B.V. zoekt voor 20 tot 24 uur per week een;

HR Coördinator 

Hoe ziet je dag eruit?
Je loopt binnen en gaat meteen even langs bij de Productiemanager om te vragen of hij de kandidaten heeft bekeken die je hem gisteren hebt doorgemaild. Er zijn meerdere stageplekken beschikbaar binnen de Holding, dus je probeert altijd een goede afweging te maken welke student waar het beste past.  Zodra je achter je computer zit neem je de HRM-, recruitment- en je eigen mailbox door. Er is een betermelding binnengekomen, dus die verwerk je meteen op de portal van onze verzuimverzekeraar. Verder zijn er wat vragen binnengekomen van collega’s die je voor jezelf inplant om deze week mee aan de slag te gaan. Het invullen van een werkgeversverklaring, vraag over de nieuwe pensioenregeling, aanvraag tot het opnemen van ouderschapsverlof en het opstellen van een opleidingsovereenkomst. Je draait er je hand niet voor om en zorgt ervoor dat collega’s snel geholpen worden. Morgen is het de 1e van de maand en starten er twee nieuwe medewerkers. Je hebt het meeste papierwerk al in orde gemaakt en de accountgegevens aangemaakt, maar loopt alle ‘in dienst’ stappen voor de zekerheid nog even na. Je vindt het belangrijk om de nieuwe collega’s een warm welkom te geven en goed op weg te helpen qua start en introductie. Je stuurt ze een mail met het programma van de eerste werkdag en informeert de teamleider over de nog openstaande to do’s. Vanmiddag spreek je de algemeen directeur om de maandelijkse HR rapportages door te nemen. Een teamleider heeft je gevraagd om mee te denken over een ploegentoeslagregeling. Je zoekt uit hoe dit bij andere vergelijkbare organisaties geregeld is en deelt je bevindingen en advies hierover. Morgen ga je aan de slag met het aanleveren van de salarismutaties. De WBSO toekenning is binnen, dus je zorgt ervoor dat dit correct in de salarisstukken opgenomen wordt. De dag is weer voorbijgevlogen.


Wat breng je mee?

  • Een afgeronde Hbo studie op het gebied van HRM of vergelijkbaar;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van allround HRM;
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • Kennis van de actuele HR wet- en regelgeving;
  • Ervaring in het werken met office programma’s en diverse HR gerelateerde software en systemen;
  • Ervaring met het voorbereiden van de salarisverwerking en alle bijbehorende stappen is een pré.

Je bent een stevige gesprekspartner voor collega’s, teamleiders en MT en durft je eigen mening te geven met inachtneming van de verschillende belangen. Daarbij zijn zelfstandigheid, accuratesse, sociabiliteit, tact en organisatiesensitiviteit belangrijke eigenschappen om over te beschikken in deze rol.


Wij zijn Promolding Holding.
Promolding Holding is houdstermaatschappij van 3 BV’s die zich hoofdzakelijk bezighouden met high-tech (kunststof) producten. Onze kracht ligt al 23 jaar bij onze hoogwaardige kennis van polymeren, product design en kunststof productieprocessen. Typerend voor de BV’s binnen de holding is de hoge mate van in-huis specialisatie, hightech apparatuur waar we mee werken en gedreven mensen die graag plezier hebben met elkaar. Onze kernwaarden zijn partnership, innovatie, flexibiliteit & gedrevenheid.

(Kijk op promolding.nl; p3d-prim.com; somnisolutions.com)


Interesse?
Wij zien je motivatie en CV graag tegemoet via recruitment@promolding.nl. Met eventuele vragen kun je ons ook altijd even bellen via 070-307 47 30. Wie weet tot snel!
NB: De sluitingsdatum voor deze vacature is 10 juli 2020. De gesprekken zullen naar verwachting plaatsvinden in week 29 en 30.


Het recht van inzage, vergetelheid, rectificatie of overdraagbaarheid is te allen tijde van toepassing tijdens- of na de sollicitatieprocedure. Mocht je daar gebruik van willen maken dan kun je dat telefonisch of per mail aangeven nadat
je gesolliciteerd hebt.