PREVIEW:

Een productie controle systeem en een voorspellend systeem voor de opstartfase van de matrijs

Door een toenemende trend in de kunststof spuitgietindustrie naar kleinere productieseries is de proces opstart één van de belangrijkste fases in het spuitgietproces in het streven naar het verkorten van de productietijd, het verminderen van materiaalafval en het verbeteren van de productiviteit.

Preview

Opzet van het project:

Het systeem zal bestaan uit twee modules: een productie controle systeem en een voorspellend systeem voor de opstartfase van de matrijs. Het controle systeem vergaart real-time data van druk- en temperatuur sensoren (elektronische of optische sensoren) die zijn ingebouwd in de matrijs en van de PLC van de spuitgietmachine, die worden doorgezonden naar een centrale server en vervolgens gemodelleerd en geanalyseerd door het gebruik maken van zelflerende algoritmes.

De operator van de spuitgietmachine kan vervolgens de status machine op een tablet aflezen waar ook eventuele aanbevelingen om de spuitgiet-parameters te optimaliseren worden weergegeven indien de kwaliteit van een product buiten de aanvaarbare tolerantie valt.

Het idee achter het tweede module van dit systeem is om de opstarttijd te verkorten wanneer een matrijs op een andere dan de oorspronkelijk spuitgietmachine wordt geïnstalleerd. Eerst zal er dan een serie proefspuitingen wordt gedaan. Deze worden vervolgens vergeleken met de gegevens die zijn opgeslagen in het geheugen, het DNA, van de matrijs. Via een serie van datatransformaties zal de het voorspellende systeem vervolgens met een set optimale proces parameters voor nieuwe machine komen.

Looptijd

Het project is in Januari 2015 gestart en duurt 3 jaar.

Bekijk ook de video over Preview: