Start your innovation by excellent engineering
Create your product by smart manufacturing

Spuitgiettechnieken

Promolding is specialist in het spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten. In onze productiehal in Den Haag, staan een breed scala aan spuitgietmachines voor zowel proefspuitingen als productie series.

Naast het regulier spuitgieten, zijn wij gespecialiseerd in spuitgiettechnieken zoals:

 • 1K en 2K Spuitgietwerk
 • PRIM (PRinted Injection Mold)
 • 3D printen
 • Cleanroom spuitgieten

 

Kleine en hoog-volume producties

Met ons moderne machinepark zijn wij in staat zeer kleine, nauwkeurige (medische) producten maar ook grotere (industriële) producten te produceren. Hiermee onderscheiden wij ons van andere kunststof spuitgietbedrijven.

Machinepark - Promolding

Machinepark

Promolding beschikt over een breed scala aan 1K en 2K spuitgietmachines voor zowel proefspuitingen als productie series.

 • 17 spuitgietmachines met een capaciteit van 15 ton tot aan 470 ton
 • Horizontale & verticale spuitgietmachines
 • Vol elektrisch met 80 ton capaciteit
 • 2K hybride met 300 ton capaciteit

Elke machine is voorzien van een uitneem- of handelingsrobot en/of een 6-armige robotarm voor geautomatiseerde productuitname en assemblage. Hiermee kunnen we zelfs relatief kleine productievolumes in een korte tijd volledig geautomatiseerd produceren.

Voor de productontwikkeling beschikken wij over diverse moderne apparatuur, zoals een 3D scanner, Objet Connex 3D printer voor prototyping en CAD-systemen.

Cleanroom spuitgieten

Promolding beschikt nu ook over een ISO klasse 7 Cleanroom. In deze ‘state of the art’ cleanroom produceren en assembleren wij medische producten, van disposables en commodities tot aan technisch hoogwaardige producten.

Producten voor de medische industrie vereisen een zuivere werkomgeving. In de ISO klasse 7 cleanroom kunnen wij een schoon spuitgiet- en assemblageproces garanderen onder ISO 14644 genormeerde omstandigheden.

De assemblage doen we gedeeltelijk gerobotiseerd met een geautomatiseerd magazijnsysteem. Met een laserlasmachine kunnen losse productonderdelen, lucht- en vloeistofdicht verbonden worden.

 

Prototype

3D printen

Naast spuitgieten, kunt u bij ons terecht voor het 3D printen in 2 componenten. Een unieke combinatie.

En wat is er mooier dan de bestaande mogelijkheden van onze 3D printers te combineren met dat waar wij als Promolding specialist in zijn? Spuitgieten met 3D geprinte matrijzen!

Een unieke technologie van Promolding PRIM (PRinted Injection Mold). Een werkend prototype of eindproduct in 5 werkdagen! Niet alleen voor start-ups, maar ook voor grote organisaties is deze technologie een uitkomst.

 • De snelst mogelijke methode om een werkelijk product te realiseren
 • De productie van 0-series hoogwaardige producten
 • Producten in de juiste kunststof gemaakt met de gewenste productietechniek

 

Matrijzen

Promolding heeft een eigen gereedschapsmakerij. Onze ervaren gereedschapmakers zorgen er voor dat de matrijzen in optimale conditie worden gehouden voor efficiënte productieomstandigheden. Nieuwe matrijzen worden geproduceerd door onze partners in het binnen- en buitenland. Vanaf maart 2017 beschikken wij ook over een brandwerende matrijzenkluis en zullen alle matrijzen daar opgeslagen worden.

Door een intensieve interactie tussen onze ontwerpers, de materiaaltechnologen, de spuitgieters en de matrijsmakerij worden de benodigde hoogwaardige gereedschappen ontwikkeld. Door de korte lijnen is Promolding in staat bijzonder gereedschap te ontwikkelen met een concurrerende prijs en doorlooptijd.

 

Matrijzen - Promolding
Materiaalselectie & onderzoek - Promolding

Materialen

Een aantal van deze kunststoffen wordt of is in-huis ontwikkeld op onze eigen materiaal-extruder. Bij het toepassen van deze materialen kunnen we derhalve geen gebruik maken van tabellen en verwerkingsgegevens uit datasheets van leveranciers. De ervaring, know-how en het vakmanschap van onze medewerkers staan echter garant voor het correct en efficiënt inregelen van de productiemachines.

 

Wij denken graag met u mee

Twijfelt u tussen diverse kunststof spuitgietbedrijven en heeft u meer informatie nodig? Of heeft u een spuitgietprobleem, maar denkt u niet direct aan een nieuw productontwerp? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee! We onderzoeken en analyseren het bestaande proces, zoeken de knelpunten en leveren de oplossing zodat u de gewenste producten geleverd krijgt.

Neem gerust contact met ons op via het formulier op deze pagina. U kunt ons ook bellen: 070 3074730.

Contact