PORTFOLIO

PRODUCTONTWIKKELING EN SPUITGIETPRODUCTIE

ONDERZOEK

EUROPEES GESUBSIDIEERDE ONDERZOEKEN & PUBLICATIES

 • Ontwikkeling nieuwe productieketens voor hoogwaardige opto-elektronische apparatuur

  Geminiaturiseerde, opto-elektronische apparaten worden tegenwoordig in steeds meer toepassingen gebruikt, echter de productieprocessen staan onder druk om de kosten ervan te verlagen en de flexibiliteit te vergroten. De productie van opto-elektronische apparaten is in de regel een tijdrovend proces  en bestaat uit meerdere stappen zoals onder andere fabricage, voorbehandeling, positionering,  uitlijning, montage en inkapseling van … Continued
  Lees meer
 • Met het REMADYL-project naar een circulaire economie

  In het REMADYL-project, werkt Promolding aan een nieuwe technologie om gevaarlijke stoffen uit PVC te verwijderen. PVC is één van de meest gebruikte polymeren ter wereld dankzij de veelzijdige eigenschappen: licht, sterk, brandwerend, uitstekend isolerend en een lage gasdoorlaatbaarheid. Bovendien zijn PVC-producten zeer duurzaam; bij kabels, buizen en raamprofielen kan de levensduur variëren van 30 … Continued
  Lees meer
 • Preview pilot test - Promolding

  PREVIEW pilot test at Promolding

  After developing and small-scale testing the several subsystems for over two years, the partners in the European funded PREVIEW project (Horizon 2020) flew in to perform a full scale pilot test with the PREVIEW system at the Dutch partner Promolding.  
  Lees meer
 • Preview

  PREVIEW
  een productie controle systeem en een voorspellend systeem voor de opstartfase van de matrijs

  Door een toenemende trend in de kunststof spuitgietindustrie naar kleinere productieseries is de proces opstart één van de belangrijkste fases in het spuitgietproces in het streven naar het verkorten van de productietijd, het verminderen van materiaalafval en het verbeteren van de productiviteit.
  Lees meer
 • MATERIAALONTWIKKELING - Promolding

  NANOMASTER
  Masterbatches van grafeen gevulde thermoplastische kunststoffen voor conventionele en additieve productietechnieken

  Doelstellingen van het project zijn het streven naar een reductie van 50% van de hoeveelheid plastic dat benodigd is om een kunststof onderdeel te fabriceren, met als gevolg een gewichtsafname van het kunststofcomponent van 50%, terwijl gelijktijdig elektrische of warmtegeleidende functionaliteit aan het onderdeel wordt toegevoegd.
  Lees meer
 • Logo Horizon

  THELINK
  Onderzoeks- en trainingsproject

  Thelink is een door de Europese Unie ondersteund Marie Skłodowska-Curie onderzoeks- en trainings-project dat onderdeel uitmaakt van het achtste kader programma voor onderzoek en innovatie Horizon 2020. Het consortium van TheLink wordt gevormd door een 10-tal partners uit 7 verschillende landen en bestaat uit zowel kennisinstellingen, bedrijven als universiteiten die in totaal 15 PhD studenten zullen rekruteren voor dit project.
  Lees meer
 • Scale model hollow microneedle

  FABIMED
  Biomedische micro-producten

  Het Fabimed project is een door de Europese unie ondersteund zevende kader (FP7) onderzoeksproject waarin 12 bedrijven en kennisinstellingen uit 7 EU landen gezamenlijk werken aan de ontwikkeling aan nieuwe productietechnieken voor het vervaardigen van biomedische micro-producten.
  Lees meer
 • Sonorus

  SONORUS
  Micro-onderdelen met behulp van ultrasoon techniek

  SONO”R”US is een door de EU ondersteund zevende kader (FP7) demonstratieproject waarin verschillende bedrijven en kennisinstellingen uit Europa hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van een machine dat zeer kleine (micro) producten vervaardigd door gebruik te maken van ultrasoon techniek voor zowel het smelten en injecteren van kunststofmateriaal in een matrijs.
  Lees meer
 • Bacteriën

  BUGWORKERS
  Bio-nano versterkte biokunststof

  Het Bugworkers project was onderdeel van het Seventh Framework Programme for Research and Technological Development (FP7), gesponsord door de Europese Unie. Promolding was deelnemer aan dit project samen met 15 bedrijven en kennisinstellingen uit verscheidene Europese landen.
  Lees meer