UITNODIGING COGS

 

Verrassende dansvoorstellingen uit 

Sequenza & Assepoes

 

Cultuur – Ontspanning – Goed gezelschap – Snacks

 

Promolding’s verbinding met cultuur mag inmiddels wel bekend worden verondersteld.

Met het betrekken van ons nieuwe pand in maart 2017 is tevens een prachtige multifunctionele ruimte ter beschikking gekomen waardoor het initiatief is ontstaan om met enige regelmaat een bijeenkomst te organiseren die in het teken staat van ‘Cultuur, Ontspanning, Goed gezelschap en een Snack’.

Nu eens niet een puur zakelijk belang maar het delen van andere waarden middels exposities van schilderkunst en beeldhouwkunst, filmavonden, dansvoorstellingen, concerten van solisten of kleine ensembles, boekbesprekingen enz. Het doel is om in goed gezelschap in een ontspannen sfeer te genieten van cultuur en daarmee bekende en onbekende kunstenaars en artiesten een platform te bieden waarbij ook het hapje en het drankje niet ontbreken … zeg maar het bourgondische leven praktiseren en mooie dingen met elkaar delen…

 

Praktische gegevens:

  • Datum: donderdag 28 maart 2019
  • Locatie: Promolding BV, Laan van Ypenburg 108, 2497 GC Den Haag
  • Ontvangst vanaf: 19:30 uur
  • Aanvang voorstelling: 20:00 uur
  • Einde: ca. 22:00 uur
  • Dress code: smart casual

Aanmelden COGS

Donderdag 28 maart 2019

 

SEQUENZA

Joachim Eijlander (cellist) en Rutkay Özpinar (danser) verrasten in 2018 het Festival Classique publiek met de prachtige duovoorstelling Sequenza. Met zonovergoten zeezicht speelde Joachim met Rutkay. Dat leverde een spannende confrontatie op.

 

Sequenza

 

Özpinar is een danser en choreograaf die bij Korzo spraakmakende voorstellingen maakt. In Sequenza gaf hij Joachim Eijlander een prominente theatrale rol. Er ontstond een mooie pas-de- deux waarin muziek en dans, maar ppl een onlosmakelijk geheel vormden. Özpinar is geen vertolker die alleen zoekt naar een esthetisch lijnenspel. Hij liet zich door de celloklanken ongegeneerd opzwepen en stortte zelfs twee keer ter aarde, alsof de muziek van Bach, Dall’Abbaco en Piatti hem te veel werd.

Joachim Eijlander staat bekend als een van de veelzijdigste cellisten in ons land. En dat is terecht. De superlatieven die hij kreeg voor zijn cd’s met de solosuites van Bach maakte hij helemaal waar. Hij verraste nu niet alleen met Bach, maar ook met Caprices van Piatti en Dall’Abaco, solostukken die je ten onrechte vrijwel nooit hoort.

Meer informatie over Joachim is te vinden via: http://www.joachimeijlander.com/Joachim-Eijlander/nl-NL/over+joachim.aspx

Meer informatie over Rutkay is te vinden via: https://www.korzo.nl/nl/productiehuis/choreografen/rutkay-zpinar

ASSEPOES

Pop-up Dance – Dans waar je het niet verwacht

Pop-up Dance heeft al heel lang de droom om dans dichter bij de mensen te brengen. Grote balletten, die normaal alleen gedanst worden in grote theaters van 16 meter breed, toveren deze dansers om tot mini-balletten op 16 vierkante meter… En ze spelen deze voorstellingen op alle denkbare locaties. In je straat, tuin, woonkamer of kantoor.

Assepoes

 

Assepoes is een dynamische en verrassende voorstelling, waarbij het beroemde ballet van Assepoester omgetoverd is tot een toegankelijk optreden voor jong en oud. Energieke, humoristische en meeslepende scènes wisselen elkaar in een rap tempo af.

Youri Jongenelen (1989, Pijnacker) heeft zijn opleiding gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft daarna een opleiding volksdans gevolgd aan de Hongaarse Dansacademie in Boedapest. Sinds 2011 danste hij bij o.a. het Internationaal Danstheater in Amsterdam en heeft hij samengewerkt met De Dutch Don’t Dance Division en David Middendorp (Another Kind of Blue). Sinds 2017 verzorgt Youri met zijn bedrijf Pop-up Dance dansoptredens voor verschillende gelegenheden op diverse locaties.

Julia Zuurbier (1995, Alkmaar) heeft haar opleiding gevolgd aan De Nationale Balletacademie in Amsterdam. Zij heeft drie jaar gedanst bij De Dutch Junior Dance Division in Den Haag en heeft opgetreden met artiesten als Armin van Buuren en Herman van Veen. Momenteel werkt ze als freelance danser bij o.a. het Harlekijn Danstheater, geeft ze lessen en workshops en werkt ze samen met Pop-up Dance voor het verzorgen van dansoptredens voor verschillende gelegenheden op diverse locaties.

Wij nodigen u met uw introducé dan ook van harte uit om onze gasten te zijn tijdens dit Promolding event op 28 maart!

Hartelijke groet,
Jac. Gofers