Kunststof product engineering, onderdeel van het proces

“Promolding is meer dan alleen spuitwerken: een volledig kenniscentrum, ontwikkelaar en producent in één”

Voor kunststof product engineering moet u bij Promolding zijn. Wij houden ons bezig met het ontwikkelen en produceren van kunststof spuitgietproducten en werken daarbij samen met verschillende Europese partners. Steeds weer zijn we op zoek naar nieuwe mogelijkheden, toepassingen en uitdagingen. Onze kunststof product engineering bespaart u tijd én geld.

Alles onder één dak

Kunststof product engineering bij Promolding is erg uitgebreid en maakt deel uit van een integrale productontwikkeling. We staan u bij van ontwerp tot realisatie en creëren steeds weer vernieuwende concepten. In de ontwerpfase wordt aandacht besteed aan uw wensen en ideeën, maar vooral aan de functionaliteiten van het product. Het ontwerp wordt in de loop van de productontwikkeling veelvuldig getest.

Door de enorme vormvrijheid die kunststof biedt, is vrijwel alles mogelijk. Hierdoor ontstaan de meest creatieve ideeën en innovatieve oplossingen. Bij Promolding zijn we in staat hoog precisie producten van hoogwaardige technische kunststoffen te produceren.

Onze engineers en materiaalspecialisten beschikken over een compleet uitgeruste meetkamer en diverse laboratoria. Hier kunnen geavanceerde computeranimaties, drukmetingen, vloeigedrag, thermisch gedrag en lijmverbindingen worden vastgesteld en uitgevoerd. Nadat het productontwerp is getest, vindt de realisatie plaats. Niet alleen de matrijs wordt dan ontworpen, maar het volledige productieproces wordt vooraf ingericht. In de gereedschapsmakerij van Promolding kunnen matrijzen worden geoptimaliseerd en waar nodig gemodificeerd en gerepareerd. En dan begint het spuitgietproces. Of we nu kleine of grote series spuitgieten, de focus ligt altijd op het produceren van hoogwaardige producten met zo min mogelijk verspilling.

Dat is het verschil van Promolding!

Nieuw pand

Neem contact met ons op

Promolding is een van de weinige kunststof spuitgietbedrijven die beschikt over een uitgebreid team van productontwerpers, polymeertechnologen, spuitgieters en productietechnologen.

Neem gerust contact met ons op via dit formulier. U kunt ons ook bellen: 070 3074730.

Wij denken graag me u mee

Wilt u meer informatie over kunststof product engineering? Wij denken graag met u mee. Stel uw vragen via het contactformulier op deze pagina of bel naar: 070 3074730.