Achter de schermen ‘Het geheim van de meester’ reproductie karakteristieke achthoekige lijst

Kunst met kunststof

Topexperts van het televisieprogramma ‘Het geheim van de meester’ klopten aan bij Promolding voor de ultieme reconstructie van de karakteristieke achthoekige lijst van het meersterwerk De marskramer van Jheronimus Bosch.

Nederland heeft een roemrijke geschiedenis met ongekende wereldfaam op het gebied van de schilderkunst. De grote vraag is, welk geheim schuilt er achter deze grote meesterwerken?  In het programma ‘Het geheim van de Meester’ gaat een team van topexperts onder leiding van kunstenaar en presentator Jasper Krabbé de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van zes meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken.

Aan Promolding is gevraagd om mee te werken aan dit unieke tv-programma. Na dagen bestuderen, puzzelen, tekenen en modelleren in 3D CAD, rolde daar de oorspronkelijke houten lijst in kunststof uit de 3D-printer. Timmerman Berd Visscher ging aan de slag en toverder deze basis met allerhande trucs om tot het vergulde houtsnijwerk van weleer. Magisch mooi en nauwelijks van het origineel te onderscheiden.

Wat de precieze rol van Promolding precies is geweest in deze aflevering, was te zien op 6 oktober om 20:30 uur op NPO 2.

Deze video laat in het kort zien wat de bijdrage van Promolding is geweest:

 

Bekijk hier meer beelden van de ultieme reconstructie. Timmerman Berd Visscher en Promolding pasten allerhande trucs toe om de karakteristieke achthoekige lijst van De Marskramer in 3D te printen en om ‘m vervolgens op verguld houtsnijwerk te laten lijken.

het-geheim-van-de-meester_2