Persbericht: Nieuwe ISO klasse 7 Cleanroom Promolding

 

Sinds juli 2018 beschikt Promolding over een ISO klasse 7 cleanroom. De nieuwe ‘state of the art’ cleanroom is een stofvrije en schone ruimte van 350 vierkante meter. In de cleanroom worden voornamelijk medische instrumenten geproduceerd en geassembleerd. Hiermee versterkt Promolding verder de aansluiting met de medische sector.

 

Risicovermindering in schone productieomgevingen 

Producten voor de medische industrie vereisen een zuivere werkomgeving. In de ISO klasse 7 cleanroom kan Promolding vanaf nu een schoon spuitgiet- en assemblageproces garanderen onder ISO 14644 genormeerde omstandigheden.

De klasse 7 cleanroom van Connect 2 Cleanrooms BV is voorzien van kleedsluizen, diverse assemblage machines, een laserlasmachine en een volledig autonoom handling systeem. Aan de cleanroom zijn 2 spuitgietmachines aangesloten: een vol elektrische spuitgietmachine met 80 ton capaciteit en een 2K 300 tons spuitgietmachine.

“De voorwaarden waaronder je medische instrumenten mag ontwikkelen, zijn zeer streng. Keuringen dus ook. Met name voor invasief gebruik. Het eindproduct moet uitvoerig op vervuiling getest worden. In de nieuwe cleanroom is de kans daarop tot een minimum afgenomen en optimaal gestabiliseerd.” aldus Menco Verduin – Managing Director Promolding.

 

Over Promolding

Promolding biedt klanten totaaloplossingen met het ontwikkelen en spuitgieten van technisch hoogwaardige kunststof producten. Van productontwerp, engineering tot en met het spuitgieten en assembleren. Het in-house ontwikkelteam bestaat uit een zeer uitgebreid team van Industrieel Ontwerpers, Polymeer chemici, Medisch-Technologen, Productie technologen en Spuitgiet specialisten. Juist door het bundelen van de enorme kennis en expertise is Promolding in staat om product(onderdelen) te ontwikkelen die functioneel, produceerbaar én probleemoplossend zijn voor onze klanten.