Update Project Preview

  

Het door middel van Horizon 2020 gefinancierde Europese project Preview is ondertussen ruim 2 jaar onderweg en het laatste jaar is van start gegaan. Tijd dus voor een update.

Diverse componenten van het systeem zijn ontwikkeld en getest bij de industriële partners, waaronder Promolding. Deze componenten maken het mogelijk om real time data van verschillende spuitgietprocessen, van zowel machine als matrijs, tegelijkertijd te loggen en draadloos te versturen naar de cloud. In de cloud wordt deze data door middel van kunstmatige intelligentie algoritmes geanalyseerd en teruggestuurd naar mobiele devices in de handen van operators, afhankelijk van hun locaties op de productievloer. Hierdoor kunnen zij beschikken over informatie over het specifieke proces waar ze naast staan.

De geavanceerde analyse van de data maakt het mogelijk processen te monitoren en een alarm te geven wanneer productie afwijkt van de gewenste kwaliteit. Ook het draadloos verzenden van de data vroeg om een hoogwaardige oplossing, aangezien verstorende factoren aanwezig zijn in een productieomgeving. Het resultaat van dit onderzoek heeft al wetenschappelijke publicaties en presentaties opgeleverd.

De elektronica die ontwikkeld is voor het registreren van de signalen van spuitgietmachine en matrijssensoren, maakt het mogelijk deze signalen van diverse machinebouwers en sensorproducenten veilig en correct te verwerken.

In de nabije toekomst hopen we concrete resultaten te kunnen presenteren die het gebruik van het Preview systeem valideren.

 

Wetenschappelijke publicaties:

“Towards More Realistic Network Simulations: Leveraging the System-Call Barrier”

“Best of Both Worlds: Prioritizing Network Coding Without Increased Space Complexity”

 

Video’s:

Preview video

PREViEW WP3 Wireless Communications