Selecteer het materiaal

PSU

PolySulfon

Polysulfon (PSU) is één van de drie sulfon-polymeren, naast polyethersulfon (PES) en polyfenylsulfon (PPSU). Alle drie polysulfonen zijn amorfe polymeren met een hoge glasovergangstemperatuur. De glasovergangstemperatuur van PSU is lager dan van PES en PPSU, en ligt tussen die van PC (150 °C) en die van PES / PPSU /PEI (220°C). Door de amorfe structuur en hoge Tg is het materiaal stijf en sterk tot hoge temperatuur, wat één van de belangrijkste argumenten is om voor PSU te kiezen in bepaalde producten.
Zoals alle polysulfonen is PSU zeer goed bestand tegen heet water, stoom, zuren en basen. Hierdoor vind het veel toepassingen waar het in contact komt met heet water, schoonmaakmiddelen, en in medische apparatuur die veelvuldig gesteriliseerd moet worden.

Specifieke eigenschappen

Dichtheid:

ca. 1,24 g/cm3

Mechanische eigenschappen:

Modulus 2.6 GPa, treksterkte 75-80 MPa. PSU is minder taai dan bijvoorbeeld PPSU.

Thermische eigenschappen:

Tg ca. 187 °C.

Chemische resistentie:

Hoge resistentie tegen heet water, stoom, zuren, basen, vaatwasmiddelen.

Colour/surface
Transparant met licht bruinige tint. Het is in te kleuren met een beperkt aantal pigmenten vanwege de zeer hoge verwerkingstemperatuur.

Processing
Spuitgieten, extruderen, extrusie-blaasvormen.

Toepassingen
Elektronica: connectoren, LCD-schermen,
Automobiel industrie: reflectoren in koplampen, oliepomp zuigers, elektronische componenten, zekeringen, onderedelen voor brandstofsystemen
Industrie: membranen voor gasscheiding en waterbehandeling, bereiding van drinkwater en ultrazuiver water
Medisch: steriliseerbare medische en chirurgische apparatuur, membranen voor dialyse
Consumenten: magnetronschalen, babyflessen, waterleiding-connectoren voor kunststof leidingsystemen, onderdelen in koffiemachines